onsdag 11. mars 2009

Arthurs Pass til Fox Glaciers

11 mars

Våknet etter en kald natt i grålysningen, men ingen av oss var særlig lystne på å ta av oss dyna og ut i kulden.


Ble liggende til 8 tiden da bilen ble angrepet av Keaer som er papegøyer som kun lever her i New Zealand. De ser ganske kjedelige ut på avstand, men har fantastiske farger når de folder ut vingene sine og flyr. De er utrolig nærgående og frekke... men ganske morsomme egentlig. Kom i snakk med et eldre ektepar som også hadde overnattet. Vi var skjønt enige om at natten hadde vært kald og vi ble fortalt at det var veldig unormalt at det var så kaldt på denne tiden av året. Må jo si at vi var litt irritert over oss selv over at vi ikke verken hadde tatt med oss ullundertøy hjemmefra eller kjøpt noe i Christchurch siden vi faktisk hadde diskutert dette bare døgnet i forveien...

Frokost ble fortært (fant et godt grovt brød da vi handlet) og så gikk vi til informasjonssenteret. Der var det en liten utstilling om stedet, men vi fant aldri ut hvor høyt over havet stedet var. Var litt rart å være på ett pass og være omgitt av høye trær overalt. Fant ut at vi skulle forsøke en liten tur, så vi gikk opp til Devils Punchbowl Falls, og fikk etterhvert varmen i oss.




Kjørte deretter videre vestover. Fortsatt svingete veier hvor bratteste strekningen var 16% (nedover for oss... oppover for noen stakkars syklister vi møtte på veien). Første stopp på vestkysten var Hokitoka. Denne byen er kjent for håndtverk noe vi merket på alle butikkene i byen. Utrolig mange butikker som solgte Jade steiner i forskjellige former. Denne grønne steinen er karakteristisk for New Zealand. Det typiske er å forme Maorisymboler i denne steinen. Det utrolige er faktisk at vi ikke klarte å kjøpe noe Jade i det hele tatt, selv om vi egentlig hadde tenkt oss det. Men det er ganske dyrt og vi fant ikke noe vi likte veldig godt... kanskje vi finner noe senere. Men vi fant litt på et glassblåserverksted. En av glassblåserne viste seg å være en svenske J Vi forsøkte å få oss litt lunch, men det var tomt for mat de fleste stedene, så det ble fish and chips fra Porkys! Ufattelig store posjoner, vi hadde ikke klart å spise opp en tilsammen... når skal vi lære?

Turen gikk deretter videre sørover. Vi hadde tatt sikte på å ende opp i Fox Glacier og håpte på å finne en campground hvor vi kunne finne strøm... som også betyr varme i bilen. Var ikke noe problem å finne i det hele tatt, så nå sitter vi inni varm bil etter middag og er ganske så søvnige. Blir nok en tidlig kveld også i dag... men forhåpentlig vis en varmere natt!

Vi har bestilt helikoptertur i morgen formiddag for å se isbreer og Mt Cook fra luften... om ikke værgudene spiller oss et puss også i morgen J

-Marie-

1 kommentar:

  1. Hei dere! Ferien høres spennende ut! Men kalde...? Dere har jo hverandre...? ;-)

    SvarSlett