tirsdag 24. mars 2009

Wellington til Tongariro National Park

20 mars

Planene i dag var å komme seg til midten av øya slik at vi kunne få kommet oss på gåtur i morgen for at slutten på turen ikke skal bli for hektisk. Sikkert ikke lurest å gå Tongariro Crossing på en lørdag, men sånn må det bli denne gangen.


Startet dagen med å lete etter magnet over Wellington noe vi tilslutt fant. Var også innom en turistinformasjon på veien for å høre om det var noe vi burde få med oss på veien nordover. Fikk ikke så mye hjelp akkurat, virker som om mange ser på denne strekningen som en transportetappe mellom hovedstaden og Auckland. Vi bestemte oss for å kjøre vestkysten, første par milene så vi faktisk kysten, flotte strender, men veien gikk raskt innover i landet og det var lite spennende å se.

Lunch tenkte vi å spise i nærheten av stranden, men endte opp på et hagesenter som også hadde en kafe. De hadde enorme porsjoner, men vi hadde heldigvis lært og bestilte en på deling! Godt var det også.
På turen i sin helhet har vi faktisk stusset over at det har vært så lite politi på veiene. På Sørøya så vi hele 1 politibil. I dag skulle vi tydeligvis få igjen for dette. I løpet av turen langs kysten så vi flere titalls politibiler, mange laserkontroller og flere som var stoppet etter å ha gjort noe galt. Heldigvis slapp vi unna... ikke at det var så overraskende, ikke gjør vi stort galt, og om vi hadde villet kjøre for fort hadde ikke bilen vært særlig behjelpelig (og i de få tilfellene vi klarer å få bilen over de tillatte 100 km/t kobler GPSen inn og lager en skikkelig ubehagelig lyd)


Da vi begynte å nærme oss nasjonalparken kom plutselig Mt Ruapehu til syne rundt en sving. For et fantastisk syn! Kan tro vi har tatt mange bilder... og det har mange andre også, det sto biler i grøftene (kontrollert vel og merke) rett som det var for å få tatt et bilde eller tre.

Vi kom oss til turistinformasjonen før de stengte heldigvis, fikk bestilt oss overnatting og transport til og fra turen i morgen noe vi var veldig fornøyd med!

Siden det var fredag hadde vi bestemt oss for å lage skikkelig fredagsmat – Taco! Ble skikkelig bra også down under :) Fikk også spilt et par runder Tantrix, fotsatt like bra spill. Resten av kvelden var ikke lang og ble brukt til å finne fram til turen i morgen. Tidlig kveld – tidlig start i morgen!


Natta

-Marie-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar