fredag 13. mars 2009

Wanaka - Milford Sound - Wanaka

13 mars

Våknet opp til nydelig solskinn og bestemte oss for å stå opp tidlig(tidlig til ferie å være). Jeg drog ned til resepsjonen klokka 8 for å si fra at vi ville prøve denne turen med fly og cruise. Alternativet var ti timer med kjøring på svingete veier mellom høge fjell og fjorder.. Klokka 0930 var jeg nede igjen å fikk konstantert at det var flyvær og at alt var i orden. Mens jeg var nede å fikset dette hadde Marie og stått opp og begynt på frokosten.

Litt før 11 skulle vi møtes nede i resepsjonen for skyss til Wanaka flyplass. Utenfor stod det en personbil med 3 smilende personer utenfor. Det viste seg at to andre fra campingen skulle på samme tur som oss og skulle naturligvis sitte på i samme bil. Disse to var fra USA og visste seg å være veldig hyggelige og lette å prate med. Damen var veldig nervøs siden hun ikke hadde sittet i småfly før, mens mannen hadde sittet på et gammelt fly med tre-propell der han måtte sitte oppå bagasjen sin. Jeg har heller ikke sittet i sånne fly før, men har den regelen: så lenge mannskapet er rolig er det ingen ting å bekymre seg over :) Damen var for så vidt enig i den teorien. Flyet var forresten et Cessna 6, med plass til 6 personer inkludert pilot.

Piloten vår, Tom, gjorde flyturen vår hyggelig. Han fortalte blant annet at Lake Wanaka er den 4 største innsjøen i New Zealand, at en legende sier at det ble satt ut sandfluer i Milford Sound for at ingen skulle ville bosette seg her (og måtte presisere at det ikke var sant) og at av sandfluene biter kun en av hver 10 generasjonhunfluer før de legger egg og at en ikke helt forstår hvorfor. Han snakket stort sett hele tiden, men det var ikke så lett å få med seg alle fakta og samtidig se på den fantastisk utsikten hvorhen man snudde hodet.
Når vi hadde plantet beina trygt på bakken var det på tide å kaste loss og komme seg til sjøs! Etter en kort busstur fra flyplassen til havna og litt ventetid satte vi av gårde på cruise. Det var nydelig vær og sjøen var stille og rolig. Milford Sound er en fjord sørvest på sørøya og er en del av Fiordland National Park. Den er 15km lang og en del av Tasman sea. Vi har omringet at fjelltopper på 1600 moh, fosser på nesten 1000 meter, seler og fugler. Det var til og med en fugl som landet på hodet til en av passasjerene, kapteinen sa at han aldri hadde opplevd dette på sine 10 år på dette cruiset. Guiden vår sa at det kan regne opptil 10 meter i året i området så vann i fossene skulle ikke være noe stort problem :)


Dagens tips: ikke bruk skjørt og string (usikker på om det var string der) på en båttur med litt vind.











Flyturen tilbake var like smertefri som den før. Må innrømme at jeg fikk litt gåsehud når vi fløy over området hvor deler av Ringenes Herre var spilt inn (Misty Mountains, Mines of Moria, Isengaard og slettene hvor de møtte warges i andre filmen) i området rundt Queenstown.
Siden vi nå slipper å kjøre til Te Anau og videre til Milford Sound, kan vi ta det litt mer med ro og se hva de har og tilby i Wanaka på dagtid. For så å reise videre til Queenstown om ettermiddagen og kjøre så langt vi orker etterpå mot Dunedin.
Nok en fantastisk dag i New Zealand! Natta!

-Simon-

2 kommentarer:

  1. Prøver på nytt, gjekk så greitt å legge inn kommentar første gongen, no vert det berre surr med meg. Ser veldig fint ut på New Z, fristar endå meir sjølv med den lange turen i bakhaudet. Ha ein fin tur vidare!
    Mamma

    SvarSlett
  2. Du er flink mamma :)

    Vi skal fortelle alt om turen når vi kjeme heim, sånn du blir endå meir frista ;) Flyturen ned var gløymt etter to dagar i NZ.
    -Simon-

    SvarSlett