tirsdag 24. mars 2009

Rotorua

23 mars

Vi våknet i firetiden av det dundret på taket på bilen. Vi forstod fort at det måtte være regn, ikke bare små mengder heller nei! Vi hadde ikke noe lyst ut å gå å se på thermal naturfenomen i sånt vær! I 8-tiden lettet regnet og det kom solglimt blant skyene. Reisen gikk da til Wai-O-Tapu Thermal Wonderland.

Det var viktig at vi kom oss dit før 10:15 siden det var da den største geysiren skulle gå av. Vi funderte litt på hvordan de kunne vite at den gikk av hver dag klokka 10:15. Stedet ligger noe sør for Rotorua så vi begynt å kjøre litt etter 8. Marie loset og Simon kjørte, som vanlig. Ankomst parkerinsplassen, 20 minutter før det skulle skje, fikk oss billetter og kjørt videre til Lady Geysir hvor det allerede var godt med folk. Kl 1015 fikk vi svar på hvorfor Geysiren hadde utbrudd akkurat på denne tiden hver dag, den ble selvsagt provosert fram :) Geysiren har to vannlommer hvor den nederste har en temperatur på ca 150 grader C og grunnen til at vannet ikke fordamper er at den øverste vannlommen har en temperatur på 90 grader og fungerer som et lokk. Måten de provoserer utbruddet på er å slippe ned et såpestykke som ødelegger overflatespenningen på den øverste vannlommen. Geysiren kan lage fontene på 20 meter! Og når den først har startet kan den holde på i over 1 time. Det ble nok ikke 20 meter fontene i dag, men flott var den!

Etter at vi hadde sett geysiren dro vi tilbake til resten av parken. Flott laget med gode forklaringer på alt som en ser. Husker parken fra sist jeg var her, og den var like spektakulær som sist, men heldigvis ikke like varm som da. Vi tok selvsagt hele runden rundt og brukte vel over 2 timer på turen. Fikk både filmet og tatt bilder. Etter at vi var ferdig tok vi bilen fatt for å se på Mud holes, det var ganske gøy! Denne delen av parken er faktisk gratis, i alle fall så ikke vi noe kontroll på hvem som fikk se på :)

Turen gikk så tilbake til Rotorua, fikk parkert monsterbilen vår som ikke er så lett alltid (7 meter er langt!) Gikk et tur langs vannet og så på sorte svaner og sorte ender før vi trasket gatene for å se etter souvenirer. Ble ikke så mange av dem, og vi ble ganske fort lei og endte opp med å forsøke å finne oss noe å spise. Det var faktisk ikke så lett... kl var 4 og det er tydeligvis midt mellom lunch og middag og de fleste stedene er faktisk stengt i Rotorua på denne tiden. Fant tilslutt et sted som kunne stille vår hunger.

Kom oss etterhvert ”hjem” hvor jeg ble oppslukt av en bok som jeg ikke la fra meg før den var utlest, Simon leste også, men var litt mer rastløs :) Fikk skrevet litt blogg, men det er ikke noe internett tilgang, så nå har vi ikke fått oppdatert bloggen vår siden... ja fryktelig lenge! Vi får satse på at neste sted har internett :)

I morgen er det Hobbiton... Simon gleder seg som en unge!
Natta

-Marie-

1 kommentar:

  1. Kjempekjekt å lese om korleis dokke he det! Høres fantastisk ut der. Eg gler meg til å få sjå bilde :-) Hels hobbitane fra meg ;-)

    Kaja

    SvarSlett