tirsdag 24. mars 2009

Tongariro National Park til Rotorua

22 mars


Stive og støle i alle ledd og bein stod vi opp tidlig som vanlig og stavret oss frem og tilbake og prøvde å gjøre oss klar til avgang.
I nydelig sol laget vi frokost, fylte bilen med vann og drog av gårde mot Rotorua.

Ikke langt nord for nasjonalparken ligger Taupo med sin mer berømte Lake Taupo. Vi stoppet litt i Taupo og shoppet litt, spiste litt og ellers bare var litt turister! Virket litt som en større Wanaka.

Kom oss til Rotorua, lukten var karakteristisk, luktet til tider skikkelig svovel, men det var nok ikke derfor gatene var ganske tomme, det var nok heller at det var søndag ;) Fant fram til turistinformasjonen for å høre oss litt fram om hvor det var best å bo. Nærmeste campingplass var et par km nord for byen og lå ikke langt fra innsjøen. Cosy Cottage het stedet, og var vel helt greit.

Fikk på oss lettere klær og tok oss en liten tur ned til vannet hvor det var en var kilde som gjorde vannet veldig varmt i et lite område. Var akkurat som der mamma og Per badet i Antarktis... bare at det var bitte litt varmere i lufta her :-) Simon fikk tatt noen bilder av fugler før vi gikk tilbake til bilen for å lese litt bok.

Like før kl 6 ble vi plukket opp for å reise til kveldens Hangi. Hangi er mat laget ved at den blir gravd ned i flere timer, litt avansert ovnsbaking, dette er vel vanlig i store deler av Stillehavet. Uansett var maten storartet. Før vi fikk spise maten var det konsert, eller show er vel mer riktig hvor vi ble vist tradisjonell dans og sang, og ble forklart hva de betyr. Mange av dansene er egentlig trening for å kunne bruke våpenen de hadde og være mest mulig rustet til kamp. Haka fikk vi også høre selvsagt!

Etter show og mat var det ut i skogen igjen for å se på glow worms, og etter dette fikk vi med oss en tur gjennom en dyrepark hvor de bla hadde Kiwi fugler. Det var blitt mørkt og Kiwiene var derfor svært aktive. Skikkelig artige dyr. Etter at vi var loset gjennom hele ruta sto bussene og ventet på oss for å frakte alle tilbake til sine respektive hjem for natten.

Slitne og fortsatt støle krøp vi til sengs, i morgen er det geysir og annen vulkansk aktivitet på planen.

Natta
-Marie-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar