torsdag 19. mars 2009

Hanmer Springs til Picton

18 mars


Nok en dag med sol, men ikke like bra vær som i går. Vi fikk pakket bilen og kjørte oppi byen (de få hundre metrene siden vi måtte flytte bilen). Fikk kjøpt de få souvenirene vi hadde tenkt på, tatt et par bilder og så fikk vi oss en stor litt sein frokost (vi var mette resten av dagen)


Vi hadde sett oss ut minigolf allerede fra vi kom for to dager siden, så det måtte vi få til før vi reiste. Stedet hadde også en labyrint, så den forsøkte vi oss på først. Det var faktisk ganske så morsomt. Vi klarte å både løse oppgaven og å komme oss ut uten å bli søkkvåt. Det var i grunnen ganske så morsomt!


Etterpå fikk vi oss en runde med 18 hulls minigolf. Må jo si at presisjonen kunne vært bedre for begge to, resutatet ble uavgjort med 13 over par selv om begge hadde et par hole-in-one. Tror vi må øve mer...


Så tok vi fatt på turen nordover. GPSen hadde en litt annen plan enn vi hadde, og det oppdaget vi litt seint, så vi endte opp på Inland Scenic Road, ganske så svingete og delvis dårlig asfaltert, men tydeligvis korteste vei... i alle fall når GPSen regner med at vi kan kjøre 100 km/t som jo er fartsgrensen. Å komme i nærheten av dette er utopisk, selv også med personbil... med campervan, vel... Det var flott natur, men vi var vel akkurat da litt mer interessert i å komme oss fram. Men som Simon sa: ”Jeg holder meg i alle fall våken!” Men vi fikk i alle fall tatt et par sauebilder på turen!

Vi gjorde første stopp på veien i Kaikoura, en liten halvøy som skal ha flere selkolonier. Vi kom oss etterhvert ut på spissen av halvøya og kom oss opp på et utkikkspunkt. Her kan man se til Nordøya i godt vær, men det gjorde vi altså ikke i dag. Begynte så smått å regne så vi kom oss videre etter å ha fylt diesel.

Neste stopp var et sted som var anbefalt i vår kjørebok. ”The Store” ble anbefalt for sin flotte utsikt og hage samt maten. Utsikten var flott, hagen gikk ned til stranden, men maten var ganske kjedelig og tørr etter å ha stått ute for lenge. Godt vi ikke var særlig sultne. Kom oss raskt videre.

Merket at vi kom oss opp i Marlbourough distriktet, vingårdene begynte å dukke opp ganske regelmessig. En annen ting vi la merke til er at det er veldig mange hvite biler i New Zealand. Ganske så raskt var vi i Picton og fikk installert oss og bilen, før vi tok beina fatt for å gå oss en liten tur og se oss om. Picton hadde en liten søt handlegate, flott marina ellers ikke så mye mer å få med seg... i alle fall ikke i regnværet som var denne kvelden. Tok en tidlig kveld, slitne begge to.
Natta

-Marie-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar