torsdag 12. mars 2009

Fox Glacier til Wanaka

12 mars

Denne morgenen var en etterlengtet rolig start på dagen. Vi spiste en god frokost og prøvde endelig å lage litt system i bilen og rakk å ta en dusj før vi skulle på helikoptertur.

Klokken halv 12 gikk vi bort til ”sentrum” for å se om det ble noe av helikopterturen til Mt Cook og Fox Glacier. Heldigvis hadde vi med oss værgudene denne gangen. Etter at vi hadde registrert oss og ventet noen minutter ble vi kjørt til helikopterplassen. Det stod det et lite rødt helikopter og ventet på oss.
Når alle seks personene var trykt inn og belter og øreklokkene var på plass, lettet vi. Som gode turister hør og bør lette jeg frem videokameraet og filmet hele veien mens Marie tok mange mange bilder. Først fløy vi litt over Fox Glacier (pop: 258) og fikk oversikt over den. Noen minutter etter begynte vi å fly innover mot fjella. Plutselig rundt en rygg såg vi isbreen! Den var enorm og majestetisk. Vi sirklet litt rundt breen og litt rundt toppene i området. Desverre ble dette for hardt kost for de som satt ved siden av så de måtte rope på elgen nedi kamerabaggen sin :D Etter 25 min med flying landet vi på toppen av Fox Glacier ca 2000 meter over havet og hadde en sinnsyk utsikt! Etter noen minutter på toppen med mer bildetaking og filming satte vi oss inn i helikopteret igjen og skulle tilbake. Siden piloten gjorde litt flere krumspring ble kamerabaggen ikke akkurat noe lettere..


Vel nede ble vi fraktet tilbake til sentrum og gikk for å finne noe mat. Det var ikke noe som fristet på de to kafeene som var der så vi bare bestemte oss for å dra tilbake til campingplassen og rydde litt og dra videre. Det var på tide å fylle diesel(ja jeg er sikker på den går på diesel) (ca 4 kroner literen for den som bryr seg om det) for første gang, dette var veldig enkelt siden bensinstasjonen var på størrelse med en middels dobbelgarasje, men med litt rygging og tålmodighet ordnet det seg.

Vi startet kjøringen omtrent klokka 14 og kom frem til Wanaka klokka 19. Vi har vært flinke å stoppe å strekke litt på bena og tatt litt bilder. Første lengre stopp hadde vi på Bruise Bay hvor vi endelig fikk se litt sjø igjen :P Det var en sandstrand som strekte seg flere kilometer med bølger som slo inn. Noen av stammene som låg der gjorde seg veldig bra som motiv. Andre lengre stopp vi hadde var i Haast hvor vi handlet litt mat og homemade pies(kjempegode).





Forresten, quote of the day: Det stod en japsemann og skulle bestille helihike (heli opp på en bre å gå resten) og lurte litt på hva det gikk ut på. Så overhørte jeg han spør ”Can a woman do it too?”, hvorpå dama bak disken svarer: ”What?”, japanmann: ”Is it possible for a woman?”, dama: “Emm, yeah, women can join the walk” med et lite smil om munnnen. Altså “Can a woman do it too?”.

Ellers ser vi frem til en flytur imorgen til vestkysten (Milford Sound) med Fiord Cruise og flytur tilbake over Queenstown. Skal fortelle mer om den i morgen.







Night night from Simon and Marie in New Zealand :)

-Simon-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar